Stoofpeertjes

Dit jaar heb ik met/voor kerst voor het eerst (jaja ;-)) stoofpeertjes gemaakt.
De meeste recepten zijn vrij uitgebreid, met bessensap, port of wijn en steranijs, kaneelstokjes etc, maar dit recept is zo makkelijk dat iedereen het kan.
Totale bereidingstijd is ongeveer 3.5u

Wat heb je nodig?
+/- 1.35kg stoofpeertjes (ik heb hiervoor Gieser Wildeman gebruikt)
3dl water
50gr kristal- of rietsuiker
kaneel (theelepel)

Bereiding
Schil de stoofpeertjes, snijd ze in kwarten, ontdoe ze van het klokhuis en doe ze in een diepe/grote pan. Voeg hier 3 dl water toe, de suiker en niet te vergeten kaneel.
Wanneer het water kookt, laat ze eerst 5 minuten koken op gemiddeld vuur.

Zet daarna het vuur laag, verplaats de pan naar het kleinste pitje en indien mogelijk maak gebruik van een vlamverdeler. Laat de peren ongeveer 3 uur sudderen/gaar worden.

Laat de peertjes afkoelen, of eet ze warm op. Persoonlijk vind ik koude peertjes lekkerder dan warme..

This entry was posted in Spuisels. Bookmark the permalink.