Crowdfunding

Sinds vorige week ben ik “ingeschreven” bij 2 crowdfunding projecten; een restaurant in Alkmaar welke geopend wordt (M.eat & Co) en een bedrijf welke zich bezighoudt met het 3d printen.
Ingeschreven betekend eigenlijk niet anders dan dat ik toegezegd heb dat ik x bedrag investeer in de geldlener.

Het zal mij benieuwen hoe dit gaat verlopen, heb zelf mij al behoorlijk ingelezen; dat er bijvoorbeeld ‘defaults’ kunnen zijn. Dit betekend niet minder dat de geldlener in dit geval failliet verklaard is. Het geld is dan weg, foetsie, waardoor je ‘verlies’ lijdt op de lening.

Ik zie dit niet minder als een belegging; de belegging kan geld opleveren als de koers gaat stijgen, maar als het daalt, en dus de aandelen minder waard worden, maak je ook verlies als de aandelen verkocht (moeten) worden.

This entry was posted in Financieel and tagged , , . Bookmark the permalink.