Klussen parto Deux

Zoals veel mensen weten, ben ik sinds een jaartje voorzien van een mooi (en GROOT) huurappartement. Het enige nadeel van het appartement was dat er een senior in gewoond had, die (hoogst) waarschijnlijk de laatste 20-25 jaar geen verfbeurt aan de woning gedaan had. Dit moest ik dus vanaf het begin dat ik de sleutel kreeg, zelf doen.

 

Voordat ik de woning kon betrokken, heb ik hard moeten klussen, wat ook grotendeels in “sjowhan-is-verhuisd” te lezen is (link). Maar sinds vorige week zaterdag ben ik weer een heel stuk opgeschoten, en is nu de (eet)keuken ook geheel voorzien van een likje verf (de kozijnen en deurposten zijn geheel geschuurd en daarna geschilderd) en ook de vloer is nu voorzien van laminaat.

 

Ik moet zeggen, ‘t gaat er steeds beter uit zien! Ik heb voor mijn verjaardag een ‘paintjob’ aangevraagd om de kasten in de keuken te schilderen; als dit (ook) gedaan is kan ik aan de slag om de keuken wat leuker in te richten; wat ik wil gaan doen:

  • “Plakplastic” en rolgordijnen aanbrengen op het kozijn, zodat ik ook een mogelijkheid heb om “pottenkijkers” buiten de deur te houden.
  • Extra gekregen keukenblad plaatsen tegen de muur, zodat er een soort van “tafel” ontstaat. Dit dient boven de wasmachine te komen, dus moet nog uitzoeken waar zulke poten te koop zijn, en in welke ‘variaties’.
  • Aankoop van een “echt” koffieapparaat. Momenteel zet ik koffie via filtermaling (Kanis en Gunnik, zeker weten!) of via Senseo, maar de ultieme droom is toch een koffieapparaat. Dit zal dan eentje zijn van Delonghi (Esam4500 bijv of Jura (zie plaatjes onder dit blog). Helaas is de machine van Jura wel wat prijziger (met nadruk op “wat”). Deze wordt dan bovenop de tafel geplaatst boven de wasmachine. Mocht er iemand een heel ander idee hebben welke machine (veel) beter is, hoor ik dat natuurlijk graag! Het gaat er wel om dat het een bonenmaal-machine is, en dat er ook cappucino etc gemaakt kan worden zonder stoompijpje.
  • Leuke keukenlamp. Nu hangt er nog een ouderwets peertje, maar dit moet natuurlijk veranderen. Mochten er ideetjes zijn van een van de lezers (huh, heb ik die dan?), dan hoor ik dat natuurlijk graag. Budget denken aan 75-100 euro.

Natuurlijk zijn er (nog) meer ideetjes om het een beetje meer leefbaarder te maken, maar moet ook denken aan de centen.. En dat het ‘maar’ een huurhuis is, en niet een huis waar ik nog 30 jaar in wil(kan) wonen.

Goed, de fotootjes:

Jura Z5 Chrome

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.