Dat Buma/Stemra virus….

Laatste keer dat ik blogde was een hele poos geleden, en hoop hier echt weer wat meer tijd eraan te besteden. Waar ik nu wat over wil bloggen, is het mooie Buma/Stemra virus.

Dit virus is eentje die iedereen kan oplopen, maar het probleem hierbij is dat het niet gemakkelijk te verwijderen is. Het is een behoorlijk lastig virus, en als je weinig tot geen kennis hebt van computers is het een groot probleem.
Er staan een hoop instructies op het web (hierbij dient een cd eerst gedownload en gebrand te worden, en via die cd ga je de opschoning maar je kan het ook veel sneller en gemakkelijker doen.
Hierbij is het nodig dat er op de laptop/computer meer dan 1 gebruikersaccount aanwezig is. In zakelijke omgevingen is dit al het geval, maar omdat het Buma/Stemra virus zo hardnekkig is, is het eigenlijk aan te raden om meer dan 1 gebruiker op de computer aan te maken als beheerder, wel met een wachtwoord erop.
Wanneer dit account aanwezig is, kan er met behulp van het inloggen op het andere account een ‘koud’ kunstje om een nieuw account aan te maken, en alsnog alle documenten etc te kunnen bewaren.
Let er dus wel op: bovenstaande is alleen mogelijk als er meer dan1  gebruiker op de computer aanwezig is!
Een plaatje hoe het Buma/Stemra virus er uit ziet, vind je hieronder:

Plaatje met tekst buma stemra

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.