Consuminderen?

Ik hoor je al denken. Consuminderen? Sta je nog wel met beide voeten op de aarde Jo? Gaat het echt wel goed?
Ja. Gelukkig wel. Maar, zoals ik al eerder in mijn eerste FOblogje vertelde, ga ik proberen om zoveel mogelijk te bloggen over het wel en wee van iemand die probeert FO te worden.

Om FO te worden, moet er duidelijk te zien zijn wat je financiele positie is, en hoe je dit eventueel kan verbeteren. Hier valt onder andere Consuminderen onder.

Wat is Consuminderen?
Ik quote geldloos.nl maar even:
‘Consuminderen is een simpel en zeer effectief manier om minder afhankelijk te zijn van geld. Je gaat simpelweg minder consumeren, oftewel je gaat consuminderen. ‘
Oftewel. Je gaat voorzichtiger om met je geld; je denkt na over aankopen, en dus ook over of het goederen zijn die je wellicht een maandje later had kunnen kopen, of dat het misschien helemaal niet nodig zou zijn.

Maar?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze maand niet aan het consuminderen ben. Ik ben normaliter niet echt van de koopjes, en zeker niet van de zaken welke gelijk een hoop geld kosten. Maar, ik denk toch dat door onderstaande lijstje het wel rechtvaardigd was.
Want, wat heb ik deze maand gekocht en ook: wat heb ik bespaard?

  • Nieuwe bureaustoel (126 euro). De bureaustoel die ik had, was totaal uitgezeten. Niet zo vreemd aangezien deze al ruim 15 jaar dienst doet. Nu heeft onze grote Zweedse fabrikant van bureaustoelen met 15% (tot 08 augustus!) korting. Mijn stoel kostte dus geen 149 euro, maar 126. Besparing 23 euro.
  • Nieuwe glazen. Enkele sapglaasjes waren stuk gegaan. Daarnaast 4 grote glazen gekocht. Geen korting helaas 😉
  • Nieuwe router: het WiFi signaal van het Ziggo modem is niet echt je-van-het. Normaliter kostte de router 179 euro, nu 133 euro. Besparing: 46 euro.
  • Kleding. Ben niet heel echt van de maandelijks-kleding-kopen, maar nu een grootgrutter behoorlijk wat korting gaf op zomerkleding, ook maar wat nieuwe shirts gekocht. Ruim 20 euro bespaard.

Al met al, doordat ik zaken had uitgesteld (want de bureaustoel stond al een tijdje op het lijstje), een nieuw WiFi modem en wat nieuwe kleding, bespaar ik in een klap 89 euro. Daar kunnen wij weer twee weken boodschappen van doen!

This entry was posted in Financieel and tagged , . Bookmark the permalink.