Harry Potter and the Deathly Hallows (part2)

Gisteravond zijn Sandra en ik naar het laatste deel van Harry Potter geweest (Sandra had het boek uit (dat was voor haar een voorwaarde) waardoor we konden). Ik moet zelf bekennen dat ik nog bijna geen Harry Potter boeken gelezen heb aangezien ik momenteel bezig ben met de boeken van Stieg Larsson, beter bekend als de “Millenium Triologie“. Ik zit daar nu zo in, dat ik niet even nog een andere serie ook ernaast kan gaan lezen ;-).

Maargoed. Gisteravond was het zover. Ze wilde niet voor een normale bioscoop gaan, want de laatste film moest natuurlijk op groot doen bekeken worden, en zeker in 3D, dus dat werd Pathé Rotterdam Schouwburgplein. Die hadden deze film in IMAX en 3D (Je moet het beleefd hebben!). En aangezien ik eerder goed had gegeten bij een restaurant in Rotterdam (hier had ik met mensen van de opdrachtgever waar ik momenteel zit gegeten), gingen wij daar weer heen (Amigo Rotterdam). Het eten was weer super! Ruim op tijd klaar, en direct richting Pathe gelopen om de film te zien.

De film opzich was geweldig. Natuurlijk is het zo dat het goede het kwade overwint (of spoiler ik nu? :P), maar dat was eigenlijk ook wel te verwachten. Volgens Sandra heeft de film wel delen overgeslagen in het boek, maar dat was eigenlijk ook wel te verwachten; want je kán gewoon niet een heel boek in een film proppen. Net zoals “IT” van Stephen King. Ze hebben het wel geprobeerd, maar toch mis je stukken van het boek.

Imax viel me eerlijk gezegd wat tegen. Natuurlijk; je hebt een gigantisch doek, maar toch bleek ondanks de 3D toch degene die voor je zit (ondanks hoogteverschillen) te zorgen voor wat wegval van het beeld. Dat vond ik wel jammer, en had dit zeker niet verwacht. Ook omdat je een aardige fee betaald omdat het IMAX is (14 euro voor een kaartje inclusief gebruik van een bril).

Nu wachten op de bluray; ik heb gezien dat de rest al op bluray uitgekomen is, dus die ook maar kopen. Dan weet ik zeker dat ik alle delen in de kast heb staan 😀

This entry was posted in Bioscoop, Boeken, Film. Bookmark the permalink.