TV-Series

Tv-series zijn voor mij een mooi tijdsverdrijf. Helaas volg ik teveel series (lijstje komt hieronder) waardoor ik eigenlijk altijd (ook vanwege werk) afleveringen mis als ik dit niet in de gaten houd. De series slaan niet opzich; het is ook van allemaal wat, niet enkel ziekenhuis (House), maar ook crime (Flashpoint, Dexter) en gewoon grappig (Robot Chicken).

Over Robot Chicken is er wel een apart stukje nog voor handen; deze ‘serie’ (de afleveringen zijn los van elkaar te zien zonder iets te missen) is gemaakt dmv ‘stills’; dit betekend niets anders dan heel veel foto’s achter elkaar plaatsen en daar een filmpje van maken. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoeveel tijd de makers hiervan spenderen om een filmpje van ongeveer 10 minuten in elkaar te schroeven; het zal vast úúúúren zijn.

Maar even terug over de series. Ik gebruik om ze in de gaten te houden het softwarepakket Sickbeard; een programma (wat nog de Alpha-status heeft) die voor mij de series in de gaten houd. Wanneer een nieuwe aflevering in de VS op tv is gekomen, en er een NZB bestand aanwezig is, haalt Sickbeard deze op, en kan ik de aflevering downloaden. Het vergt wel wat kunde (er zijn wat programma’s naast de installatie benodigd) om alles geinstalleerd te krijgen, maar daarna is het enkel het zelf toevoegen van de series die je volgt, en SB doet de rest. SB heeft daarnaast ook nog integratie in bijvoorbeeld SabNZB, waardoor het eigenlijk een bijna geheel automatisch proces wordt als er hier interesse voor is.

Maar de TVseries:

 • 24 (is afgelopen, maar wil ‘t graag nog geheel bekijken)
 • Bones
 • Californication
 • Castle
 • CSI NY/Miami
 • Dexter
 • Deadliest Catch (Discovery Channel)
 • Extreme Homemakeover
 • Flashpoint
 • Hell’s Kitchen
 • House
 • Law & Order SVU
 • Lost (is afgelopen, maar wil ‘t graag nog geheel bekijken)
 • New Girl
 • The Mentalist
 • Robot Chicken
 • Rookie Blue
 • South Park
 • Suits
 • The Ultimate Fighter / UFC XXX (MMA Event)
 • WipeOut
This entry was posted in Spuisels. Bookmark the permalink.